duminică, 11 decembrie 2011

Primii colindatori !

      Luna cadourilor ne incanta cu surprizele placute :  vineri 9 decembrie a fost o zi incarcata de emotii, bucurii, de frumusete, tinerete si gingasie. Cine a declansat aceasta avalansa de sentimente pozitve? Un grup de 14 elevi de la scoala din pitorescul sat Damis. Au venit insotiti de d-na profesoara Aurica Novac si d-na Lenuta Gal , presedinta comitetului de parinti.

     Copiii, imbracati in superbe costume populare, ne-au incantat cu traditionalele colinde : ,,Deschide usa crestine'', ,,Colinda cerbului'' si ,,Sus la Poarta Raiului''.


     In calitatea sa de gazda, domnul primar Adrian Mateas i-a rasplatit cu diplome si ciocolata de la Mosu.

     Dupa ce au scapat de emotii, copiii s-au relaxat invadand imparatia cartilor,  rasfoind albume si atlase geografice, s-au entuziasmat privind imaginile 3D cu ochelarii speciali si au jucat sah.
     Fetele si baietii, mandri de costumele pe care le purtau, ne-au povestit cat de pretioase sunt pentru ei, mostenite fiind de la bunici sau chiar de la strabunici. D-na Aurica Novac a promis ca nu va lasa sa se piarda frumoasele traditii strabune din satul Damis.


      Fericiti, cu lumina si candoare in priviri, copiii si-au continuat ziua in atelierul de creatie, unde Diana le pregatise alte surprize grozave.
     Multumirile si imbratisarile reciproce au incununat aceasta zi.
     Mult timp, dupa plecarea lor, parfumul vesel al copilariei se mai simtea in biblioteca. Peretii si cartile din rafturi s-au impregnat cu rasul lor cristalin iar noi am ramas placut impresionati de politetea, cumintenia lor, de buna crestere si educatie, de setea de cunoastere.
   Va multumim copii  si va asteptam cat mai curand!
                                                 Luminita

Un comentariu:

  1. Asta este portul nostru romanesc ? Cum de s-a ajuns aici ?! Romanii in general erau oameni cu simtul estetic foarte bine dezvoltat .Costumele lor erau adevarate opere de arta care aratau nobletea caracterului.De ce nu se mai respecta costumul traditional ?! Costumul traditional era plin de simboluri cu diferite forme si mai putin sau aproape deloc flori.Culorile folosite ; negru,rosul si albul.Nimic tipator, totul cat mai natural posibil

    RăspundețiȘtergere