duminică, 11 decembrie 2011

Uniti in cuget si-n simtiri

     Proiectul educativ ,, Uniti in cuget si-n simtiri'' s-a derulat in perioada 21-30 noiembrie si a avut ca parteneri Liceul teoretic Bratca ( clasele I, II, IV) si Biblioteca Bratca.
     Sub indrumarea doamnelor invatatoare Livia Firezar, Teodora Bradea si Viorica Bradea , scolarii au realizat stegulete tricolore, ecusoane-inimioare, desene si colaje cu tema ,, 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei''.
     Materialele confectionate de copii au completat expozitia de carti dedicate actului de la 1 Decembrie 1918, amenajata in biblioteca de d-na Luminita Izdraila.Tot aici eleviii au ascultat povestiri despre Unire si au citit versuri patriotice.

     Cele mai puternice stari emotionale au fost transmise cu ocazia ultimei activitati din cadrul proiectului, desfasurata in ajun de 1 Decembrie.
    Imbracati in frumoase costume populare, cu ecusoanele in piept , cu stegulete si baloane tricolore in maini, micii patrioti au parcurs itinerarul scoala-biblioteca, impartind ecusoane si stegulete trecatorilor pe care au reusit sa-i sensibilizeze.
                         

     Tinerii romanasi au cinstit jertfa eroilor satului ,depunand stegulete tricolore la TROITA de langa primarie.


     Montajul de cantece si versuri patriotice , prezentat, a fost apreciat de cei aproximativ 200 de localnici prezenti .




     Spectacolul s-a incheiat cu urarea : ,,LA MULTI ANI, ROMANI!''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu