sâmbătă, 14 iulie 2012

CÂND VISELE SE ÎMPLINESC sau povestea unei povești ce încă se scrie

                    În dupa-amiaza zilei de 6 iulie, înaintea sosirii oaspeților, nori negri au acoperit cerul și în minutele următoare o ploaie torențială s-a revărsat, ca o binecuvântare,  peste dealurile arse de soare, peste sufletele noastre însetate.

                  Cu stropi de ploaie pe cap și pe cămașa bleu,  scriitorul RADU PARASCHIVESCU a pășit pragul bibliotecii cu un zâmbet senin, prietenesc. Privirea sa caldă mi-a alungat o parte din emoțiile paralizante. Doi tineri simpatici, veseli și amabili DANIEL POP - coordonator regional și BOGDAN GRIGORE - trainer și fotograf  l-au însoțit pe autor.

                  Cititorii din bibliotecă, copii si vârstnici , chiar și o familie de olandezi prieteni, îndragostiți de frumusețile României, au întâmpinat cu entuziasm sosirea oaspetelui de seamă. Schimbul de energii pozitive au electrizat încăperea. După un scurt dialog cu cititorii, ne-am retras la o masă și am povestit despre cărți, cititori,studenție,  calculatoare, colaborarea cu școala, Cercul de lectură , Clubul de vacanță, despre pasiunea , răbdarea, dragostea și dăruirea muncii bibliotecarului.

                  

















                 
                  Emoțiile s-au topit într-o avalanșă de confesiuni și amintiri ,,călătorind” prin cele mai frumoase orașe ale lumii, ,,admirand” muzee, opere de artă, civilizații.  Așa am aflat că Roma este orașul cel mai drag inimii sale.

                  Trăiam un vis frumos dar, cum visele frumoase trec precum o clipă, despărțirea de oaspetele drag, fiind inevitabilă, ne-am luat rămas bun, însă, nu înaintea unui autograf prețios, a pozelor de grup și a urărilor, reciproce, de multe împliniri în nobila muncă de scriitor și bibliotecar.

                  Acum vom aștepta, cu nerăbdare și emoții povestea bibliotecii noastre, cea care va fi scrisă de căutătorul de povești, îndrăgitul scriitor RADU PARASCHIVESCU.




Un comentariu: