vineri, 15 februarie 2013

VALEA CRIȘULUI ȘI PRIMUL GHIOCEL


                         Ziua de vineri, în general, bibliotecata este cea mai asaltată de cititori. Școlarii din Valea Crișului au revenit, de data aceasta în 8 februarie cu mai mult curaj si cu preferințele pentru lectură clar exprimate. Pe mine m-au impresionat cu darul pe care mi l-au oferit -  primul ghiocel, superb, care mirosea a primăvară. Se pare că o păcălește pe baba Dochia și o grăbește să-și  lepede cojoacele iar,  primavara să-și anunțe, triumfătoare, prezența.
                        Întâia  preferință a copiilor a fost, internetul, dar, d-na învățătoare Negru Irina, le-a citit, mai întăi, poezii din volumul Elenei Farago  „ Catelușul șchiop ” și, cu talent actoricesc, cu modulații în voce, a reușit, cu succes, să capteze atenția elevilor.
                        Având libertatea de-a alege, cei mai mulți au pus stăpânire pe scaunele din fața calculatoarelor. Astfel  filmuletele 3D cu ,, Tom si Jerry ” i-au fascinat. Cărțile n-au fost uitate: cele cu povești fermecate, sau cele informative cu imagini 3D.
                        Timpul a trecut foarte repede și nemilos pentru copii iar, despărțirea s-a revărsat peste noi cu un torent de sărutări și îmbrățișări. Câta bucurie și veselie au lăsat micuții în urma lor și, cât de repede și-au luat „zborul”, asemenea Pasarilor lui Brâncuși !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu