sâmbătă, 25 ianuarie 2014

ICOANE PE STICLA SI VASE DIN LUT ALB

           Timp de aproape o lună şi jumătate, în biblioteca noastră au fost expuse  icoane  pictate pe sticlă şi vase din lut  alb de la Vadul - Crişului. Icoanele au fost pictate de talentaţii copii din clasa a VI-a  ai Şcolii gimnaziale nr. 1 din Beznea sub îndrumarea  prof.  Şchiop Marius Florin,  iar vasele din lut alb au fost realizate cu pasiune, la cercul  olarilor sub îndrumarea prof. Hasaş  Maria. Vizitatorii au admirat şi  au apreciat talentul copiilor, iar d-na  Ani Precup, asistent medical, colecţionară îndrăgostită de artele frumoase şi, la rândul ei dăruită cu talent pentru pictură, a cumpărat o icoana, spre bucuria şi încântarea fetiţei care a               pictat-o.

            Felicitări celor doi profesori pentru dăruire şi pasiune, pentru cultivarea gustului pentru frumos, pentru dragostea faţă de tradiţiile si meşteşugurile  moştenite de la străbuni şi continuarea lor prin aceşti copii minunaţi.






Un comentariu:

  1. Vreau si eu sa felicit pe cei doi profesori pentru pentru lucrurile frumoase pe care le realizează cu copii si nu in ultimul pe cea care se ocupa sa promoveze dezinteresat cultura si adevăratele valori naționale si locale,profesoara Luminița Izdraila.Cititorii blogului bibliotecii Bratca si vizitatorii bibliotecii trebuie sa știe ca fără munca ta,fără dăruirea , fără Nopțile tale nedormite,fără prezenta ta minunata in acest loc lucrurile ar stă altfel.Așa cum a spus si scriitorul Radu Paraschivescu in cartea Cautatoriii De Povesti a care-i erou ești ,tu reprezinți pentru aceasta cumunitate "far in toată regula"

    RăspundețiȘtergere