luni, 3 februarie 2014

TINERII ÎNTREABĂ, MEDICUL RĂSPUNDE

                            Motto ,, Omule, ajută-te singur, odată ce ţi-a
                                           fost dată puterea s-o faci. “
                                                                    Ludwig van Beethoven
                 O colaborare plăcută, utilă şi de bun augur, cu d-na farmacistă  Oana Twilt, a debutat joi, 30 ianuarie. Interlocutorii,  fete între 10-12 ani, iar tema întâlnirii: despre igiena personală. Oana, fiind apropiată de copii şi ca vârstă, dar şi prin atuul ei de mămică a unui băieţel de 4 ani,  a reuşit să transforme dialogul  într-o veritabilă şezătoare, bogată în confesiuni, nelinişti mărturisite cu mult curaj,  întrebări, dar în acelaşi timp  o întâlnire veselă  şi relaxantă. Toate întrebările au primit răspunsuri şi explicaţii cu exemple din viaţa reală, cu povestioare în care Oana însăşi a fost  unul dintre personaje.

                   Pentru viitoarele întâlniri cu Oana şi cu ceilalţi medici din comuna vom aborda o strategie prin care să reuşim să estompăm  orice urmă de timiditate din partea tinerelor sau tinerilor. Mulţumim Oanei pentru ajutorul preţios, pentru subiectele interesante, atât de utile pentru o viaţă sănătoasă, curată, prin care ne  dovedim respectul pentru cei de lângă noi, pentru cei cu care venim în contact, dar şi pentru grija faţă de noi înşine, faţă de propria noastră imagine care trebuie să ne placă şi să ne fie dragă.






Un comentariu:

  1. Așa cum ne a obișnuit de fiecare data cu Inițiative laudabile si constructive si de data asta Luminița aduce in prim plan o problema importantă ,sânatatea și igiena.Felicitări ți-e si lu Oana pentru educatia sanitara pe care ați făcut-o tinerelor fete.Aceasta problema ar trebui dezbătută si in Scoala. Ani si Dacian

    RăspundețiȘtergere