miercuri, 3 august 2016

LECTURA DE VACANŢĂ

ESTE VARĂ, VACANŢĂ, TIMP LIBER PENTRU LECTURĂ. VĂ RECOMAND CÂTEVA CĂRŢI CE SĂ VĂ UMPLE ÎN MOD PLĂCUT TIMPUL.




            Titlul cărţii este o sintagmă, cu mai multe semnificaţii, fiind vorba despre drumul Regelui Mihai dar şi cel al vechii emigraţii politice, conexiunile dintre suveran si liderii exilului formând imaginea de ansamblu asupra unei perioade importante din istorie.  Din Cuprins: Monarhie si exil; Regele si familia; Suveranul, 10 mai şi guvernul in exil; Dosare agenţi, coduri; «Liberté pour la Roumanie!»; Documente; Bibliografie; Index. Cartea include şi ilustraţii alb-negru si color. (Diana Mandache)
            Diana Mandache este istoric, specializată în istoria regalităţii şi autoare publicată în Marea Britanie, Suedia si România. Autoarea a organizat câteva expoziţii la Muzeul Naţional de Istorie a României: Basarabia, 1812-1947. Oameni, locuri, frontiere; 90 de ani de la încoronarea de la Alba Iulia; Măşti mortuare regale etc. şi a susţinut o serie de conferinţe publice pe teme de istorie. De asemenea, a participat la realizarea unor filme documentare.


                  Este anul 1939. Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de către mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citească cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi. Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.

         De când au apărut pe lume, minionii au scotocit întreaga planetă în căutarea ticălosului potrivit care sa le fie stăpân. În goana lor după conducătorul perfect, au slujit dinozauri, regi şi chiar monştri. Dar e timpul pentru un nou stăpân...numai de-ar găsi unul! Însoţeşte-i pe Kevin, Stuard şi Bob în călatoria lor prin lume şi participă alături de ei la Congresul Ticăloşilor, unde caută cel mai mare şi mai tare ticălos care sa-i conducă.


Un comentariu:

  1. Ma bucur ca ai recomandat cititorilor tai sa citeasca despre regele Mihai si despre monarhie deoarece este foarte importanat sa-ti cunosti istoria si trecutul.Viata regelui in exil nu a fost tocmai usoara,sa fii in rege fara tara este greu Daca toti ne-am iubi tara asa cum a iubit-o regele si am face tot ce este mai bine pt tara si popor , cred ca am trai intr-o tara mai fericita si mai prospera.Ce este mminunat la regele Mihai e faptul ca a insuflat dragostea pt tara si reginei Ana,copiilor si nepotilor.Deasemenea consider ca afost si este cel mai bun ambasador al Romaniei in strainatete.Cu aceasta ocazie doresc sa aduc un omagiu reginei Ana care si-a meritat pe deplin acest statut.Dumnezeu s-o odihneasca in pace. Ani.

    RăspundețiȘtergere