duminică, 11 septembrie 2016

DIN ACTIVITĂŢILE VERII


       În fiecare an, la sfârşitul verii,  şcolarii  mărturisesc, cu  nostalgie,  că, vacanţa a  fost  scurtă iar vara a trecut  prea  repede.  Mulţi şi-au petrecut, o parte din vacanţă la bunici, la părinţii plecaţi la muncă în străinatate, în excursii, în tabere la munte sau la mare. 
       Cei rămaşi acasă, au venit, cu plăcere, la bibliotecă, participând la activităţile atractive, organizate, bineînteles, şi cu ajutorul lor. Întâlnirile cu prietenii, cu tinerii veniţi la rude, au animat atmosfera cu entuziasmul lor, cu dorinţa de a-şi împărtăşi  impresiile din vacanţă, planurile noilor drumeţii prin  împrejurimile  pitoreşti ale comunei Bratca.  N-au lipsit întrecerile amicale la şah, la concursurile de ghicitori şi glume, la lecturile cu voce tare.
         Prichindeii şi şcolăreii au fost, din nou, cea  mai fidelă prezenţă în bibliotecă.  Computerele  au fost asaltate de pasionaţii jocurilor video, a filmelor S.F. a melodiilor preferate. Liceenii  au  împrumutat  cărţile din lista lecturilor obligatorii, fiind convinşi de importanţa lecturii,  a informaţiei.

         La începutul noului an şcolar, le doresc, tuturor: micuţilor grădinari, şcolăreilor, liceenilor, un an fructuos,  cu note bune  şi cunoştinţe bogate,  însuşite temeinic şi, să nu uite  principiul exprimat de Seneca  în " Epistulae" :" Non scholae sed vitae discimus".














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu