sâmbătă, 23 septembrie 2017

COPILARIE VESELĂ ŞI FERICITĂ


                 MOTTO " Copilul râde: înţelepciunea  şi iubirea mea e jocul"
                                                                                                           Lucian Blaga
 Dalia Maria, fetiţa care, pe când  avea doar cinci luni, a vizitat biblioteca împreună cu tinerii ei părinţi, în septembrie  a împlinit şase ani şi, a dorit să-şi sărbătorească  ziua de naştere în bibliotecă, locul care a devenit, pentru ea, a doua casă. Pentru câteva ore biblioteca  a fost inundata de bucurie, veselie, joacă şi bună dispoziţie. Copiii, părinţii, bunicii şi invitaţii  au petrecut minunat, iar Dalia a fost cel mai fericit copil, înconjurat de o mulţime de cadouri dar, mai ales,de multă tandreţe, iubire şi veselie. Privindu-i pe micuţii invitaţi atât de plini de energie, maturii s-au molipsit,  au intrat în jocul lor, le-au susţinut zburdălnicia cu jocuri noi şi cântecele hazlii, ca doar "copilăria este inima tuturor  vârstelor" cum afirma Lucian Blaga. În spaţiul generos, între mulţimea de rafturi,  cărţile noi, frumos ilustrate şi colorate le-au atras atenţia,i-au captivat pe micuţi şi, aşa, ora de poveşti a început, suspendând distracţia, reluată apoi, bineînţeles, cu aceeaşi poftă de râs şi năzdrăvănii copilăreşti.
Petrecerea s-a încheiat cu o mulţime de îmbrăţişări şi sărutări, cu noi urări de "La muţi ani, Dalia!" O fetiţă  mi-a mărturisit că vrea să vină şi a doua zi, cu mama ei, ca să împrumute o carte frumoasă, care i-a plăcut mult.







                              

                          

Un comentariu:

  1. La multi ani Daria. multa sanatate si numai bucurii iti doresc tie si parintilor tai .Cred ca acesta zi de nastere o sa fie de neuitat pt tine si se vede ca ati petrecut de minune intr-un ambient placut si intr-o locatie deosebita . Iti mai doresc multe zile ca aceasta si numai bine tuturor.Cu drag Ani.

    RăspundețiȘtergere